Suste inn til ny rekord

Postet av Ola Stunes Isene den 10. Okt 2018

Emma Kirkeberg Mørk (15) satte soleklar ny kvinnerekord i Landfallhytta Opp tirsdag kveld. Storebror Martin (17) var fire sekunder fra herrerekorden.

REKORD: Her setter Emma Kirkeberg Mørk (15) fra IF Hellas ny rekord i Landfallhytta Opp. Foto:  


DRAMMEN: Søskenparet fra IF Hellas hadde hovedrollen i bakkeløpet over 3,4 kilometer. Emma Kirkeberg Mørk satte ny rekord i kvinneklassen med 17,42, og var 13 sekunder raskere enn det tidligere rekordløpet til Karoline Simpson-Larsen fra  Vargar. Hun løp på 17.55 i  2015.

– Det gikk litt tungt, men jeg klarte å jobbe med meg selv og er fornøyd med tiden. Jeg hang ikke på noen hele veien, men jagde de foran, forteller Emma Kirkeberg Mørk, som perset med 23 sekunder fra i fjor.

– Jeg har trent godt gjennom hele sommeren, og hatt en litt variabel løpssesong på bane. Formen har blitt bedre nå utover høsten. Jeg har forbedret meg bra på lengre løp, sier 15-åringen.

For halvannen uke siden vant hun klassen sin (kvinner 17 år) i Lidingöloppet, og var 15 sekunder bak løyperekorden til Ebba Andersson som har olympisk sølv i stafett for Sverige i Pyeongchang fra i vinter.

– Jeg har ett år på å ta den rekorden, sier Emma Kirkeberg Mørk.

Les resten av saken her: https://www.dt.no/sport/drammen/friidrett/suste-inn-til-ny-rekord/


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.