Historien bak løpet

Ideen

Ideen til Landfallhytta Opp kom i lunsjen på jobb en varm sommerdag i juni 2008. Jeg hadde akkurat hatt ei intervalløkt opp slalombakken på Konnerud og nytt utsikten over byen. Og jeg tenkte; dette er byen og arrangere bakkeløp i. Bratte, fagre bakker med utsikt mot elva.

Traseen

I Drammen er det mange mulige traseer til bakkeløp. Vi diskuterte mange alternativer før vi kom frem til Landfallhytta Opp. Starten går fra Torleif Haug-statuen. Herfra går løpet på sti og grusvei i fine bakker som slynger seg opp fjellsiden.

Lengden på løpet er 3,4 km og det har en høydeforskjell på 355 meter. Videre bestemte vi oss tidlig for å arrangere et bakkeløp i en fullt opplyst lysløype. Vi satser på å skape god stemning i høstmørket og gjøre løpet til en spesiell løpsopplevelse. Løpet er også en hyllest til "Haugern" i en trase som faktisk er Drammens første lysløype!

Fra plan til handling

Videre kontaktet vi på Drammen Sportsklinikk og Sturla IL for et samarbeid om gjennomføringen. De var svært interessert, og Øivind Berg var straks med i planlegginga. Vi har også samarbeidet med "gardsgutta" som arrangerte Eggekollen Opp. Nå håper vi sammen på å øke interessen for bakkeløp i drammensområdet.

Tarjei Gautefall Nicolaisen, Sturla IF